Årets træner(e) anno 2020 i VB

• Klubben
  • Årets træner(e) anno 2020 i VB

Årets træner(e)  2020 i VB er Tonny Størkersen og Kristian Madsen

Kristian Madsen mangler på billedet.

VB’s piger årgang 2010 er pt. regionens formentligt bedst rangerede u11 pigehold. I efterårssæsonen 2020 er det således kun blevet til et enkelt knebent nederlag. Sejrene tælles ofte med 6,7 eller flere mål. Med overgangen fra 5- til 8 mands bold, har holdet virkelig rykket sig. Ingen andre hold har så bred en top som VB’s u11 piger.

Resultaterne er fantastiske og taler for sig selv, men det mest fantastiske er måden hvorpå resultaterne er nået.

Der er aldrig blevet råbt eller talt grimt til spillerne. DBU’s aldersrelaterede træning følges til punkt og prikke.

Træningerne er altid velforberedte, og med et fokus, som der efter træningen samles op på i rundkreds. Det er vigtigt at pigerne er med, og forstår, hvorfor der trænes, hvilke øvelser der trænes og igen, hvordan øvelserne omsættes i kamp.

Der har altid været en tro på, at med ordentlighed kommer man længst.

Når forældrene tropper op på sidelinjen udstyres de med DBU’s 10 forældreråd. Kan disse ikke efterleves, skal man ikke stå på sidelinjen.

Det er dommeren der dømmer kampen, der skældes aldrig ud over dommeren. Har man en kendelse mod sig i den ene kamp, har man nok en kendelse med sig i den næste.

Når der opstår udfordringer i spillet på banen, inddrages spillerne selv i løsningerne, for kun på den måde, forstår de løsningen.

Seneste år har holdet haft spiller tilgang fra Støvring og Skørping – man kører langt for at spille på det bedste hold.

Resultaterne og spilleglæden på holdet er i sandhed en sejr for fodbold pædagogik, ordentlighed og aldersrelateret træning.

Derfor fortjener trænerteamet på u11 piger, Tonny Størkersen og Kristian Madsen, en kåring som årets træner (team).

Der har altid været en tro på, at med ordentlighed kommer man længst.

En lille sjov historie:

For 1½ år siden spilede pigerne en intens fodboldkamp mod deres ærkerival. I pausen ser man modstanderholdets træner stå og råbe af sine spillere… Tonny og Kristian havde derimod samlet pigerne i en rundkreds, for høre, hvad går godt, hvad går skidt. Dette med henblik på at få pigerne til at forstå hvordan de løser udfordringerne på banen… Kampen endte selvfølgelig med en 3-1 sejr.

Styrken er pt så høj, at et modstanderhold meldte afbud til kamp, da de ikke kunne stille med stærkeste hold.

En dag udbryder en af pigerne på holdet. ”Det er helt skørt! På min lillebrors hold, der har de ingen træner. De har kun forældrene.”

Jeg kigger på hende og siger: ”men Tonny og Kristian er jo også kun forældre…”

Pigen kigger undrende på mig… som om jeg ikke har forstået en pind…

… og det er jo det, som det hele handler om. Tonny og Kristian har i den grad steppet op, og i årevis ydet en ekstraordinær og frivillig indsats af høj klasse. Så høj at pigerne helt har glemt at de ”bare” er forældre.

Det er fantastisk at være med som koordinator på så vel orkestreret et hold.

Ingen begivenheder fundet