Flot hyldest til en særlig VB-frivillig

• Klubben
  • Flot hyldest til en særlig VB-frivillig

Arbejdernes Landsbank og DBU støtter sammen de mange frivillige der er med til at bære aktivitet i fodboldforeninger. Lars Lilholt er i den grad en af disse frivillige. Derfor er Lars blevet bevilliget en donation til en værdi af 15.000 kr., som han selvfølgelig selv får indflydelse på hvad kan bruges til.

Lars Lilholts er ikke bare koordinator, og til tider træner, for U11 piger (årgang 2010), U6 og U7 piger men også koordinator for U4-6 mix.

Lars er desuden medlem af Ungdomsudvalget (ansvarlig for projektet “Velkommen i VB”). Lars har igennem nogle sæsoner fungeret som holdkoordinator for pigespillerne fra årgang 2010. P.t. udgør holdet i omegnen af 17 spillere. Igennem udendørs – og indendørssæsonen 2019 har der været hhv. to indendørs og to udendørs hold at organisere, hvilket han har klaret på formidabel vis.

Samarbejdet med Lars har fra dag ét været et særdeles godt bekendtskab. Lars er vellidt blandt alle, har et godt overblik, er humoristisk, pligtopfyldende og sætter en ære i at arbejdet gøres ordentligt! Lars er ligeledes indbegrebet af en ildsjæl og en uundværlig del af træner- og lederteamet.

Lars’ kæmpe indsats er en aflastning, som muliggør at trænere kan fokusere på træning og kamp uden at drukne i de “administrative” opgaver som også er en stor del af foreningslivet. Lars formår på sin helt egen måde at få årgangen samlet og han har en kæmpe andel i, at forældre – og spillergruppen fungerer så godt som den gør. Vi kan ud fra vores synspunkt være stolte af den måde de repræsenterer klubben på udadtil – både sportsligt men i endnu højere grad, også den måde vi (forældre, trænere og spillere) opfører sig på ved stævner, kampe og træning.

Det er sjældent et problem at få løst diverse opgaver – ofte fordi Lars selv går forrest. Hjælp ved sæsonopstart for Ungdomsafdelingen, oprydning samt stå i bod til Sankt Hans, uddelingen af affaldsposer, oprydning til VB Cup, speaker ved indendørsstævne, dømme kampe, hjælpe trænerne på sidelinjen til både kampe og træning er blot et lille udpluk af de opgaver Lars selv har løftet ud over koordinatoropgaven. Lars besidder stærke IT-kompetencer. Uanset om det drejer sig om Facebook, Kampklar eller diverse skriveprogrammer er han en ekspert inden for hvert enkelt felt. Der er ingen tvivl om at Lars’ fortrukne redskab er Excel. Der er nærmest ikke noget, der ikke kan oprettes i et regneark: Deltagelse i kampe, holdets økonomi, overblik over solgte julekalendere, tøjvask, frugtordning, tilkendegivelser om deltagelse i stævner og kampe, pasningstilbud om morgenen til fodboldskole osv., dokumenteres alt i regneark til stor morskab for os andre der ikke forstår at anvende Excel. Selve implementeringen af DBUs kampklar, som vi begyndte at bruge fra efterårssæsonens begyndelse, gled forholdsvist gnidningsfrist, takket være Lars udarbejdede forældrevejledninger og ekstra hjælp til alle som måtte have behov for dette.

Lars er desuden skarp kommunikativt hvad enten det er på skrift eller i tale. Man føler sig ALTID anerkendt, når Lars kommunikerer ud til forældre, spillere og trænere. Eksempler på måder hvorpå Lars starter en skriftlig besked:
– Tak til jer forældre som tog det store ryk ifm. overnatningsarrangementet..
– Kære alle, mens vi glæder os til at hente pigerne på VB..
– Kære alle, tak for en forrygende efterårssæson med masser af glade unger til både træning og kampe….
– Hvor er det fantastisk med den store opbakning til både affaldssække, VB cup og overnatning for pigerne. Dejlig forældregruppe..
– Tak for en dejlig formiddag på VB, og tak for de fine dommerpræstationer, som I trak ud af ærmet, da nødvendigheden indtraf. Jeg ved, at der var bestilt dommere til kampen, men de må være blevet afbestilt igen. Uanset hvad, så klarede I det storartet.
– Hermed referat fra aftenens forældremøde. Fantastisk med så stort fremmøde, hvor hele 14 børn var repræsenteret. Tak for den store opbakning, I gør det til en sand fornøjelse at være en del af et fodboldhold..
– Hermed link til DBU’s “Godt stævnemiljø”. Ikke fordi vi har problemer… men fordi vi gerne fortsat vil være de bedste forældre

Som en sidste krølle på halen, kan det nævnes at Lars – på en sjov måde – til tider har givet udtryk for at han kommunikerer mere med trænerteamet end med sin kone. Dette siger alt om hans engagement for holdet og klubben.

Giv Lars et anerkendende nik næste gang du hilser på ham.

Del dette indlæg