Nyt Æresmedlem i VB

UDNÆVNELSE AF ERIK JEPSEN TIL ÆRESMEDLEM

Vi skal i aften udnævne et nyt æresmedlem i VB. Det nye æresmedlem er fra en svunden tid hvor foreningskulturen lå dybt i alle og alle elskede at hjælpes ad om af få foreningen til at fungere og være et godt sted at komme uanset niveau eller om vi taler på banen, i omklædningsrummet eller udenfor banen. Vores nye æresmedlem hjalp hvor hans børn var, men han hjalp også alle andre steder hvor klubben kunne bruge hans kompetencer. Og han er en VB-stjerne – Og personer som ham har vi brug for flere af også i fremtiden.
Det er i klubben vi skal styrke børns sociale kompetencer – så forældre kom nu ud af busken og hjælp til i klubben – til glæde for børnene, jer selv og samfundet
Det er derfor jeg med stor glæde jeg vil bede Erik Jepsen komme her op til mig.
Vi skal helt tilbage til 1976, for at finde Eriks start i VB hvor han startede med sin søn som træner på 12. miniput. I parentes bemærket spille alle kun 11 mands dengang og miniput er de 8-10 årige. 1 år senere havde sønnen avanceret til at til at spille på 3. miniput. Hvor Erik nu blev hold leder og træner sammen med et andet Æresmedlem af VB, nemlig Preben Janner. Man kan sige det hele kulminerede i 78 hvor Erik nu var kommet ind omkring 1. miniput for holdet blev Aalborg Mester og kom til DM for miniputter. At VB var ved at begynde at se grundstenen til en rigtig ildsjæl er her der ingen tvivl om. For i 79 blev Erik kåret til Året træner i VB.
Erik forsatte som træner op gennem ungdomsrækkerne for forskellige hold, men jeg syntes det er værd at tage med, at i 1980 var Erik ud over at være træner også med til at arrangere DM for lilleput hold. En stor begivenhed som involverede alle skoler i Vejgaard, og som jeg har hørt var der også flere kommende superliga stjerner med i den turnering
Nu hopper vi så frem til 1988, hvor Erik havde taget springet fra Ungdom og til Senior hvor han fik sæde i seniorudvalget. Men viljen til at arbejde for VB var ikke blevet mindre af den grund for i 1988 blev Erik kåret til Årets leder i VB.
Ja og som om dette ikke er nok så fandt han sørme også tid til at hjælpe med maling af klubhuset da det skulle have en omgang. Ja sådan kunne jeg blive ved med at nævne en masse ting som Erik har været involveret i og der er sikkert mange af jer der kan bidrage med endnu flere ting.
At Erik har været en rigtig VB-leder hersker der ingen tvivl om og en lille sjov historie som viser dette var en Englandstur som Erik var medarrangør af. For her kan man vist rolig sige at alt hvad der kunne gå galt, gik galt. For turen var arrangeret således at man skulle over Holland og her brød bussen sammen og indtil den næste bus kom måtte man overnatte i et busskur. Og som dette ikke var nok, da man så kom ombord på færgen, ja så er der en af børnene der blev så syg at han måtte hentes i helikopter. Det vist en sådan tur hvor man sige, at den virkelig kræver en rolig og stærk leder.
I 1989 og en årrække frem havde du også sæde i VBs bestyrelse samtidig med du også stadigvæk var at finde i senior udvalget.

I årene herefter har du hjulpet med alt muligt, både stort som småt og altid ud fra at VB var det vigtigste.
Det er også værd at nævne, at ud over alle de ting vi har nævnt her, så har du også igennem alle årene fundet tid til at sælge juletræer på Vejgaard Torv til gavn for VB.
Der er derfor ingen tvivl i vore sind om at du fortjener udnævnelsen til Æresmedlem.
Jeg vil også gerne på VB’s vegne takke dig for alt det arbejde du har udført for VB gennem årene, du har været en uvurderlig hjælp

9. november 2021

Ordinær Generalforsamling