Serie 2 damerne sejrede i sæsonpræmiere

• Damer
  • Serie 2 damerne sejrede i sæsonpræmiere

Vejgaards serie 2-damer får 3 vigtige point i sæsonens første kamp! Herunder kan i læse trænernes referat af kampen.

12 stærke kvinder, mødte i dag op på Vejgaard stadion, klar til dages kamp mod Østervrå på udebane. Der var høj fokus hos spillerne og tændingen var i det røde felt.

Som altid er keeper en plads som mangler udfyldt på Serie 2, men i dagens kamp trådte Kamilla Dodensig Larsen til. Trods manglende erfaringer, blev der leveret en mesterlig og energisk indsats, som ville sætte de fleste erfarne keepere til skamme!
Fra første fløjt, var Vejgaard fremme på tæerne. Bolden blev holdt på Østervrås banehalvdel, men marginalerne manglede. Vejgaard ramte ikke rigtig hinanden og spillet blev derfor til lange bolde op til angribere og kanter. Aftalerne i taktikken blev ikke overholdt og kommunikationen var mangelfuld. Efter 30 minutter laver Helene Breinholt Søndergaard opvisning for Østervrå, ved at tage turen fra eget felt, efter en opsnappet bold blev sat i omstilling. Foran Østervrås mål tager hun et forsøg, men blev desværre ikke belønnet for hendes ellers utrolig flotte tur gennem Østervrås kæder. Blot 5 minutter efter, ender bolden hos Anna Bangsgaard Abrahams foran målet, efter et brilliant pasningsspil mellem Maria Christensen og Sigrid Velling Gundersen. Igen er marginalerne ikke på Vejgaards side og bolden flyver kun millimeter forbi overlæggeren.

Ved halvleg havde tændingen på Vejgaard fundet et stabilt niveau. Derfor valgte trænerne at holde opstillingen og komme godt fra start med de tilrettede aftaler. Vejgaard holdt det høje pres og Østervrås spillere var tavse i ren og skær irritation, over ikke at kunne lave andet end at afvise angreb på angreb.

Som det så ud til at blive en brutal halvleg for Østervrå, kigger Murphy’s lov på Vejgaard. I ’58 går anfører Christina Nyland Bach i en tackling, i et af Østervrås sparsomme forsøg på angreb, og bliver skadet og må udgå totalt. Med kun 1 reserve og 32 minutter tilbage, går Trine Søndergaard Jensen fokuseret på banen og træder til for Vejgaard og leverer en viljestærk indsats på midtbanen. Men nok som sidste kræfter er blevet anvendt, opstår der i ’60, tumult i eget felt og denne gang er det Helene Breinholt Søndergaard, som må bide i græstæppet. Uden mulighed for indskiftning, spiller Vejgaard i undertal mens skaden tilses bag målet. Forvirring over rokeringen på pladserne samt tabet af to spillere, skaber uro og huller gennem alle kæder, hvilket giver for meget plads til Østervrå, som sikkert kan sætte den ind bag en magtesløs Kamilla Dodensig Larsen til 1-0 i ’63.
Det hele virker håbløst og uretfærdigt, men så melder Helene Breinholt Søndergaard sig klar i ’69 og Vejgaard er igen fuldtallige. Moralen ser ud til at stige og Vejgaard virker derfor som et hold med en mission. Kombinationsspillet begynder at fungere og alle spillere hos Vejgaard arbejder nu for hinanden med en flydende tilgang til spillet. 1. og 2. presset fungerer og bolden er nu kun på Østervrås halvdel. Vejgaards offensive kæder, arbejdede som pisket og særligt en hårdtarbejdende Mathilde Stilling på den offensive midt, skabte den fornødne dynamik. I ’75 slår Vejgaard gnister og med en bold og god kommunikation fra Julie Bangsgaard Abrahams bliver der slået lyn op langs venstre siden. Afleveringen ender hos Gitte Holt Jensen, der med en første berøring får sendt bolden videre til Trine Hald Holmsgaard, som med overblik kan sende Sigrid Velling Gundersen afsted. Bolden bliver slået hårdt og præcist langs jorden hen over feltet, hvor Maria Christensen med et fænomenalt medløb på højrekanten, tordner for Vejgaard og sender sit tidligere hold til tælling; 1-1.

Reduceringen virker til at give Vejgaard superkræfter. Reserveanfører Nanna Rosenkrans Pedersen får presset kæderne op og dermed holdt momentum, hvilket afføder en bolderobring gennem koordineret pres af Vejgaard. I hastig omstilling, får Mathilde Stilling leveret bolden for fødderne af Trine Hald Holmsgaard som fanger 2 Østervråspillere på hælene med en smart vending og spiller Sigrid Velling Gundersen fri inde i feltet, som med god plads og tid i ’76, kunne bringe Vejgaard foran med en velplaceret bold ved fjerneste stolpe; 1-2 VEJGAARD.

Resten af kampen foregår på Østervrås banehalvdel. Modstanderne virkede til sidst demotiveret, aggressive og spillede som om de havde accepteret deres nederlag de sidste 10 minutter.

Sejren i dag, kan ikke ligges på kun en enkelt faktor! FighterMentality var gennemgribende for Vejgaard serie 2 i dag. Det var en hold indsats, hvilket blev belønnet efter nedture og forhindringer. Kampen i dag, er et stærkt og mindeværdigt eksempel på, hvad Vejgaard Damesenior kan når de gør det sammen!

1. Halvleg: 0-0
2. Halvleg:
1-0: Østervrå
1-1: Maria Christensen (assist Sigrid)
1-2: Sigrid Velling Gundersen (assist Trine Hald)

Kampens spiller:
5 stemmer: Helene Breinholt
3 stemmer: Trine Hald Holmsgaard, Maria Christensen
1 stemme: Kamilla Dodensig, Sigrid Velling Gundersen, Julie Bangsgaard Abrahams
Kampens spiller blev Helene Breinholt der, på trods af en mindre skade, leverede en rigtig fighterpræstation hele kampen igennem.

Dagens detalje gik til Mathilde Stilling, der af flere omgange fik sat 2 modstandere med en god finte.

Følg med i dameafdelingen:

Facebook: https://www.facebook.com/vejgaardboldspilklubkvinder/

Instagram: https://www.instagram.com/vb_kvinder/

Anbefalede nyheder fra Damer

Vejgaard – Kjellerup
31. oktober 2020
Danmarksserien
Sted: Soffy Road, Sofievej 31
Vejgaard – Gundersted IF
1. november 2020
Jyllandsserien
Sted: Soffy Road, Sofievej 31
10. november 2020

Ordinær Generalforsamling

Juletræs salg starter
29. november 2020
Det traditionelle juletræs salg starter
Standerhejsning
30. januar 2021
Sæsonen 2021 åbnes officielt.
Sæsonåbning ungdom
4. april 2021