Opstart i VB

Velkommen på holdet (Information til nye spiller/forældre):

Vil du gerne spille i VB – så se her:

Vi vil altid gerne have nye med på holdet – for at sikre at du får den bedst mulige oplevelse, forslår vi at du eller en af dine forældre tager kontakt til koordinatoren på det hold, som du kunne tænke dig at spille på. Hvis dit barn er otte år skal det spille på U9 osv. Du kan finde kontaktinformationerne ved at klikke på holdene i menuen. De kan fortælle dig præcist, hvornår du og dine forældre kan komme ud og se en træning, og hvis du selv har lyst til at prøve at træne med er du velkommen til det.

Din første træning:

Vi vil gerne at du får en så tryg opstart som mulig og anbefaler derfor at du tager en af dine forældre med til træning. Så kan de sammen med dig også møde din træner og kommende fodboldvenner. På din første dag vil du blive budt velkommen af din træner. Træneren vil fortælle jer om de praktiske forhold der relaterer sig til dit hold. Du kan her også spørge om alt mellem himmel og jord. De mindre årgange træner typisk to gange en time hver uge i perioden april-juni og august-oktober. De første år spiller man kamp 6 gange hver sæson.

Din første kamp:

Den første kamp er sjældent noget man glemmer – men før det er muligt at spille kamp for VB skal du være indmeldt i klubben og have betalt kontingent. Det er dog helt gratis at træne med et par gange for at se om det er noget for dig. Har du spillet i en anden klub skal din gamle klub udarbejde et spillercertifikat som du skal aflevere til din koordinator eller træner. Først derefter må du spille kamp for VB.

Løbende information:

Du kan forvente løbende at modtage information om hvad der sker i VB og hvornår du skal spille kamp. Dette tilgår typisk fra en forælder som er koordinator for holdet. De fleste hold bruger en lukket gruppe via groupspaces og derfor skal du eller dine forældre selv tilmelde sig dette således du får de rigtige informationer løbende. Hvis du er i tvivl om hvordan du gør dette så spørg blot koordinatoren.

Udvikling:

Fodboldmæssigt såvel som socialt ønsker vi at bidrage til din udvikling. Vi søger at sætte fokus på udviklingen af individet, mens vi tager hensyn til fællesskabet. I de første år niveaudeler vi ikke børnene når vi er til kamp, men når de når en vis alder (9-10 år) begynder vi at melde hold til i flere rækker sådan at alle får nogle gode oplevelser når de er ude at spille kamp. Vi følger DBUs opfordring som går på at det vigtigste er at have det sjovt i alle årgange specielt i de mindste årgange, frem for udvikling af det enkelte individ.

Rollen som forældre:

Vi i VB vil gerne at det at spille her er en god oplevelse for alle, både for børn og forældre. Det tror vi i høj grad på lykkes igennem at vi løfter i flok. Derfor må du som forældre forvente at du hen over årene bidrager med din fysiske tilstedeværelse på VB i forskellige anledninger, så som forældremøder, arrangementer af social karakter (sæsonåbning, VB cup etc.) Du kan se alle VBs tilbagevendende begivenheder under feltet VBs årshjul nedenfor.

VB er en frivillig drevet forening og derfor lykkes vi kun ved at vi løfter i flok. Du kan allerede nu under VBs årshjul læse om hvilke opgaver du som forældre som minimum skal bidrage til under de forskellige årgange.

Det er ikke nogen hemmelighed at hovedparten af trænerne på årgangene op til U13 er forældredrevne. Det vil sige at et hold typisk er opbygget med en koordinator som indkalder til kampe, har kontakten til klubbens øvrige udvalg samt holder styr på indmeldelser. Derudover er der typisk 1-2 trænere pr. årgang pr. 10 børn.

Vi kan ikke alle sidde i bestyrelsen i børnehaven, sidde i forældrerådet i skolen og være træner på VB på samme tid, men for at vi lykkes i VB skal man som forældre være indstillet på at tage sin tørn over årene.

Det er vigtigt at huske på at alt arbejde med vores børn i VB er frivilligt, og at de engagerede forældre gør det i en god mening for at skabe nogle gode rammer hvor vores børn kan spille fodbold og have det sjovt. Derfor er det din pligt som forældre at bevare den positive tilgang, vi er meget åbne for gode forslag og ideer, men det er vigtigt at det bliver givet i en konstruktiv mening. Se evt. DBUs 10 forældreråd på dette link.

Hvad kræver det at være forældretræner?:

Hvis du har lyst og tid til at blive en aktiv del af dit barns træning så vil i VB meget gerne søge at hjælpe dig godt i gang. Mange af vores forældretrænere kommer uden fodboldmæssig baggrund, og det at fungere rigtig fint. Det vigtigste er at du har lyst til at gøre en forskel. Hvis du har lyst til at gøre en forskel er du meget velkommen til at tage kontakt til en af de nuværende trænere og høre mere herom. For de mindste årgange U5-U7 er det ikke givet at der er en masse trænerkompetence blandt forældrene og derfor vil vi i VB gerne hjælpe de nye årgange godt i gang i form af en ”velkommen som forældretræner konsulent”. Tanken er at konsulenten kan hjælpe med at bygge en god struktur op omkring hvem der gør hvad hen over året, således at hver gang der bliver startet en ny årgang op behøver man ikke at opfinde den dybe tallerken hver gang. Hvis du har spørgsmål hertil er du velkommen til at kontakte Lars Alkert på 2068 6768.

Årshjul i VB: